Magazynowanie i transport żywności w warunkach
- Do czego przygotowuje szkolenie?
- Szkolenie przygotowuje do prowadzenia prawidłowej logistyki – magazynowania i transportu – żywności w warunkach pandemii na podstawie rekomendacji wydanej przez sektorową radę ds. kompetencji – sektor żywności wysokiej jakości
- Uczestnik szkolenia:
Planuje i wdraża strategię logistyki żywności w warunkach pandemii, opracowuje system ciągłych dostaw produktów do punktów odbioru, stosuje procedury transportu krajowego i zagranicznego w reżimie sanitarnym, planuje i wdraża procedury magazynowania żywności, analizuje dotychczasowe zasady i procesy w przedsiębiorstwie w celu ich modyfikacji i dostosowania do warunków pandemicznych
3000 zł
cena szkolenia
Szkolenie odbędzie się za:
MOŻLIWOŚĆ DOFINANSOWANIA
Grupa docelowa
Kierownicy działów magazynowania i transportu, pracownicy działu sprzedaży, pracownicy odpowiedzialni za zabezpieczenie zakładu oraz higienę i bezpieczeństwo pracy, pracownicy sektora żywności
Adres realizacji usługi
ul. 11 Listopada 29
16-300 Augustów
woj. podlaskie
Cele edukacyjny
Szkolenie przygotowuje do prowadzenia prawidłowej logistyki - magazynowania i transportu - żywności w warunkach pandemii na podstawie rekomendacji wydanej przez sektorową radę ds. kompetencji - sektor żywności wysokiej jakości
Kontakt
Dorota Racis
email: [email protected]
tel: (+48) 604 249 565
Dodatkowe informacje
Znajdziesz tu więcej informacji na temat tego szkolenia
- Sposób dofinansowania
- Wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników
- Minimalna liczba uczestników
- 1
- Maksymalna liczba uczestników
- 20
- Liczba godzin usługi
- 18
- Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi
- Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) – w zakresie usług szkoleniowych
1. Wymagania prawne dla magazynowania i transportu żywności w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Wymagania dla magazynów żywnościowych
- Magazyn żywności świeżej w aspekcie bezpieczeństwa produktu i bezpieczeństwa dla konsumenta
- Transport – strategiczne ogniwo łańcucha chłodniczego.
- Przygotowanie przesyłki do transportu
2. Zasady higieny pracowników działów magazynowo – transportowych
3. Modyfikacja procedur w zwiazku z zagrożeniem pandemicznym
4. Tworzenie i wdrażanie procedur magazynowania i przewożenia żywności – dobre praktyki
- Procedury magazynowania i przewożenia żywności
5. Zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produktów żywnościowych w transporcie
- Trwałość żywności mrożonej i chłodzonej, w tym pakowanej w atmosferze ochronnej MAP.
- Wpływ wahań temperatury na zmiany jakościowe żywności podczas transportu.
- Opakowania – ich funkcje i tendencje
6. Utrzymanie ciągłości dostaw na przykładzie krótkiego łańcucha dostaw oraz przyczyny marnowania i strat żywności – idea modelu MOST
7. Aktualne zagrożenia dotyczące branży spożywczej
- przedstawianie bieżącej sytuacji,
- formułowanie scenariuszy zmian w kolejnych tygodniach
- analizowanie skutków zakłóceń
- analizowanie oczekiwanej reaktywacji działalności w tych sektorach -case/wykład/dyskusja
8. Walidacja, weryfikacja i doskonalenie systemu magazynowania i transportu żywności w przedsiębiorstwie
- prezentacja
- skrypt szkoleniowy
- wypisy przepisów
Brak informacji